Welke vissen kunnen bij garnalen

Vissen en garnalen samen in één aquarium gaat niet altijd goed. Veel vissen zien de kleine garnaaltjes als lekkere snack. Dan ben je heel snel al je garnalen kwijt, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Garnalen zijn een leuke toevoeging in je bak en ze maken zich nuttig door je te helpen opruimen. Gelukkig zijn er ook vissen die je garnalen met rust laten en vredig met ze kunnen samenleven.

Andersom moet je ook oppassen. Kies je voor de wat grotere garnalensoorten, dan heb je kans dat ze je vissen beschadigen met hun schaartjes. Zet deze daarom niet bij vissen die in de lagere waterlagen en op de bodem leven en slapen.

Vissen en garnalen

Vissen bij garnalen zetten

Wil je lang plezier hebben van je garnalen, zet ze dan niet bij de volgende vissen: Cichliden, karperachtigen, regenboogvissen en labyrinthvissen. Deze vissen zien je garnalen als aanvulling op hun menu. Ook veel andere vissen houden van jonge garnalen. Kijk dus goed welke vissen je bij je garnalen zet.

Vissoorten die zelfs met kleine garnalen goed samengaan zijn:
• Kleine tetra soorten
• Endler guppen
• Kegelvlek barbeeltjes
• Dwerggourami’s
• Algeneters

Het blijft belangrijk om je garnalen voldoende schuilplaatsen te bieden in de vorm van aquariumplanten, stenen, hout en andere decoratie. Daar kunnen je garnalen zich verstoppen voor de vissen, als dat nodig mocht zijn. Ook voor jonge garnalen biedt dit meer overlevingskans.

Garnalen en vissen in één aquarium

Garnalen stellen, net als vissen, bepaalde eisen aan je aquarium. Ze hebben specifieke waterwaarden en watertemperatuur nodig om zich goed te voelen. Wil je vissen samen laten leven met garnalen, dan zullen ze beide dezelfde wensen en eisen moeten hebben.

Heb jij garnalen én vissen in je aquarium? Welke soorten houd je samen en gaat dat altijd goed? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

on Welke vissen kunnen bij garnalen

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen