Welke decoratie heb je nodig in je aquarium?

Decoraties aquarium

Welke decoratie jij in je aquarium gaat zetten is natuurlijk helemaal afhankelijk van je smaak. Sommige aquariumliefhebbers hebben een bak waarin de planten de hoofdrol spelen. Dit wordt ook wel de ‘Hollandse bak’ genoemd. Planten zijn enorm decoratief met hun verschillende kleuren en bladvormen. Daarnaast zijn ze ook belangrijk voor gezonde waterwaarden en bieden ze schuilplaats aan je vissen.

Naast planten zijn er nog tal van andere decoraties die je in je aquarium kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan mooie stenen en hout. In deze blog een aantal decoraties voor je aquarium.

Onmisbare decoratie voor je aquarium

Met de juiste decoratie maak je een echte blikvanger van je aquarium. Decoratie zet je niet alleen in je aquarium omdat het mooi is. Het kan ook functioneel zijn. Je kunt met je aquariumdecoratie bijvoorbeeld de randapparatuur verbergen, maar het biedt ook schuilplekken voor je aquariumbewoners.

Je kunt je helemaal uitleven als het gaat over decoratie. Er is ontzettend veel te krijgen in de aquariumspeciaalzaak. Om te voorkomen dat je met de meest uiteenlopende decoraties thuiskomt, is het aan te raden vooraf een thema te kiezen. Kies een bepaalde stijl en stem daar je decoraties op af.

Decoraties aquarium

Aquarium decoratie, stap voor stap

• Een mooie achtergrond zorgt voor extra diepte in je aquarium. Je kunt er ook meteen de bedrading van apparatuur, zoals je aquariumfilter, achter verbergen.
• Met de bodembedekking leg je de basis van je onderwater landschap. Kies je bijvoorbeeld voor grind, dan kun je diepte aanbrengen door de laag tegen de voorruit minder diep te maken dan achter in je bak.
• Leg nu de verschillende decoratiematerialen in je aquarium, zoals jij het wilt hebben. Afhankelijk van de stijl die je gekozen hebt kunnen dit stenen, hout en andere ornamenten zijn.
• Nadat je alvast een laagje water in je aquarium hebt gedaan, kun je nu de planten toe gaan voegen. Door vooraf een beplantingsplan te maken krijg je een goed beeld van hoe je aquarium eruit komt te zien. Zet grote planten meer naar achter en de kleinere meer vooraan. Vul nu voorzichtig je aquarium met water.

Welke decoratie vind jij onmisbaar in een aquarium? Laat in de reacties weten welke decoraties jij in je bak hebt staan.

on Welke decoratie heb je nodig in je aquarium?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen