Welke aquariumvissen eten slakken?

Slakken etende vissen kogelvis

Ben je benieuwd welke vissen slakken eten? Het kan zijn dat je juist slakken in je aquarium wilt houden en niet wilt dat je vissen ze opeten. Of heb je juist een slakkenplaag en zoek je vissen om je te helpen van je slakken overschot af te komen? Hoe dan ook, er zijn vissen die slakken op hun menu hebben staan.

Slakken zijn in principe nuttige dieren in het aquarium. Ze helpen je het aquarium schoon en opgeruimd te houden. Ze eten restjes van visvoer, plantenresten en algen. Daarnaast laten slakken goed zien hoe het met de waterkwaliteit gesteld is. Zijn de slakken actief? Dan zijn de waterwaarden optimaal. Zie je weinig slakken of bewegen ze nauwelijks, dan is er iets mis.

Vissen die slakken eten

Wil je echt van je slakken af, dan is de kogelvis je grootste vriend. Deze vissen lusten graag slakken. Maar let wel op, want dit zijn geen lieverdjes. Zijn de slakken op, dan zul je ze bij moeten voeren met gekweekte slakken. Doe je dit niet, dan zullen ze aan je vissen gaan knabbelen. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

slakken etende vis dwergcichliden

Er zijn meer vissen die slakken eten. Diverse soorten kunnen agressief zijn, waardoor ze vaak niet goed samen gaan met andere aquariumbewoners. Let daar dus goed op. Koop niet alleen vissen die slakken eten omdat je van je slakkenplaag af wilt. Kijk altijd goed of deze vissen samen kunnen leven met de andere aquariumbewoners in je bak.

Slakken etende vissen

Een aantal slakken etende vissen op een rij:
• Diverse zoetwater kogelvissen, zoals de Tetraodon Steindachneri of de kleine Chelichthus Asellus.
• Clownvissen, zoals de Botia Lahachata en de Botia Morleti.
• Leporinuzalmen, maar deze zijn niet geschikt voor een gezelschap aquaria.
• Sommige dwergcichliden.

Heb jij slakken etende vissen in je aquarium? Hoe is jouw ervaring hiermee en welke soorten zou je aanraden aan ander aquariumliefhebber? Laat je reactie hieronder achter.

on Welke aquariumvissen eten slakken?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Heb jij hem al?


Nu tijdelijke actieprijs 30% korting!

Ooit last gehad van slakken, wormpjes, bloedzuigers of één van de andere 28 plaagdieren?

Met Hét Handboek: ''De Plaagdieren van het Zoetwateraquarium'' ben jij optimaal voorbereid op alle 29 zoetwater plaagdieren. Je leert ze te herkennen, te bestrijden en eens en altijd te voorkomen!

Nieuw: Gratis checklist Zoetwater plaagdieren

Download nu GRATIS dit
e-book over plaagdieren in het zoetwater aquarium