Wanneer kun je vissen toevoegen aan je aquarium?

Vissen toevoegen aquarium

Vissen toevoegen aan je aquarium is natuurlijk het leukste moment. Je hebt net je bak schitterend ingericht en gevuld met water, het liefst zou je er meteen een aantal leuke vissen aan toevoegen. Maar hou je nog even in, want direct vissen toevoegen is niet slim. Een aquarium heeft de tijd nodig om in te draaien.

In een net opgestart aquarium ontbreekt het biologisch evenwicht. Er zullen eerst grote hoeveelheden goede bacteriën in je bak moeten groeien om de afvalstoffen die je vissen produceren om te zetten in ongevaarlijke stoffen. Deze bacteriën zullen zich gaan vestigen in het aquariumfilter en in de bodem van je bak. Geef ze eerste de kans om zich te ontwikkelen voor je vissen toe gaat voegen.

Zou je te vroeg vissen toe gaan voegen aan je aquarium dan lopen ze het risico een vroege dood te sterven. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Vissen toevoegen aquarium

Vissen in je aquarium toevoegen

Geef je aquarium ruim de tijd om in te draaien. Zorg dat de juiste voedingsbodem, aquariumplanten, alle decoratie en aquarium techniek aanwezig is. Meet regelmatig de waterwaarden en ga pas vissen toevoegen als deze optimaal is en blijft.

Waarschijnlijk heb je al een hele boodschappenlijst met vissen die je graag in je aquarium wilt hebben. Koop niet alle vissen in één keer. Ga langzaam en voorzichtig te werk. Koop bijvoorbeeld eerst een stuk of 5 vissen van één soort en voeg deze toe. Ga pas een week later weer wat vissen halen en breidt zo je vissenbestand uit. Op deze manier kan je aquarium rustig wennen aan de afvalstoffen die je vissen produceren. De hoeveelheid bacteriën past zich hierop aan, zodat je bak in balans blijft. Dit is beter voor je vissen en jij loopt minder kans op een algen uitbraak in je bak.

Hoe snel heb jij vissen toegevoegd aan je nieuwe aquarium? En hoeveel tijd had jouw aquarium nodig om goed in te draaien? Laat je reactie hieronder achter.

on Wanneer kun je vissen toevoegen aan je aquarium?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen