Waarom willen mijn aquariumplanten niet groeien?

Aquariumplanten niet groeien

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je aquariumplanten niet willen groeien. Merk je dat je planten niet groeien of zelf staan weg te kwijnen? Ga op zoek naar de oorzaak, want met gezonde planten functioneert je aquarium beter en zul je minder last hebben van ziektes en schadelijke stoffen in het water. Daarnaast zijn goed groeiende aquariumplanten natuurlijk ook schitterend om te zien.

Goed groeiende aquariumplanten maken je aquarium succesvol. Als je planten gestaag groeien zullen ze algengroei voorkomen en de waterwaardes blijven beter in balans. Goed groeiende aquariumplanten filteren, samen met bacteriën, afvalstoffen uit het water en zorgen voor zuurstof in je aquarium. Daar zijn je vissen blij mee en het houdt ze gezond.

Aquariumplanten niet groeien

Aquariumplanten goed laten groeien

O.k. je wilt je aquariumplanten laten groeien, maar hoe doe je dat? Ook aquariumplanten stellen eisen aan hun onderkomen. Vaak zijn het subtropische planten die zich fijn voelen bij een temperatuur tussen de 24 en 27 graden. Let wel op, hoe hoger de temperatuur, hoe sneller ze de voedingsstoffen in het water zullen verbruiken.

De planten in je woonkamer zijn blij met een scheutje water op zijn tijd, maar aquariumplanten stellen vaak wat hogere eisen. Ze hebben een bepaalde hoeveelheid licht nodig, diverse voedingsstoffen en CO2 om goed te kunnen groeien. Ook de waterwaarden spelen hierbij een belangrijke rol.

Samengevat, laat je aquariumplanten groeien door te letten op de volgende punten:
1. Geef je planten voldoende licht, maar geen direct zonlicht. Een gemiddeld aquarium heeft genoeg aan zo’n 8 uur verlichting per dag. Je kunt dit eenvoudig regelen met een timer.
2. Voeg CO2 toe aan het aquariumwater. CO2 kun je toevoegen met tabletten, vloeibaar uit een fles of via een CO2 installatie. Deze laatste optie is de makkelijkste manier om een gelijkmatige CO2 afgifte te realiseren.
3. Geef speciale plantenvoeding voor aquariumplanten. Zorg dat je planten geen enkele voedingsstof tekort komen. Als er één stof te weinig aanwezig is, zullen je planten al gebreken laten zien en minder goed gaan groeien.

Hoe goed groeien jouw aquariumplanten? Wat doe jij eraan om ze goed te laten groeien? Vertel het ons in de reacties hieronder.

on Waarom willen mijn aquariumplanten niet groeien?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen