Waarom zwemmen mijn vissen niet in een school?

Je hebt een aantal schoolvissen in je bak gezet, maar in plaats van mooi bij elkaar te zwemmen zie je overal losse groepjes of, nog erger, je ziet je visjes helemaal niet meer terug. Wat is hier aan de hand? Waarom zwemmen je vissen niet in een school bij elkaar?

Vissen scholen niet bij gebrek aan soortgenoten

Een van de redenen dat vissen niet in een school bij elkaar zwemmen is deze: ze hebben te weinig soortgenoten. Schoolvissen willen in een groep bij elkaar zwemmen, anders worden ze doodongelukkig. Kijk maar naar de natuur. Daar zwemmen schoolvissen in enorme groepen bij elkaar. Natuurlijk kun je in een aquarium niet zo’n grote groep kwijt, maar als je te weinig vissen bij elkaar zet kunnen ze geen school vormen.

Scholen is een natuurlijke verdediging tegen rovers. Bij een gebrek aan soortgenoten zal er stress ontstaan, want ze zijn niet met genoeg om hun vijand af te schrikken. Daarom zullen je visjes zich verstoppen.

Hun gedrag is afhankelijk van de omgeving waar ze leven. Heb je een groepje van bijvoorbeeld 10 of 15 Neon tetra’s in een bak van zo’n 50 liter, dan heb je een leuke school. Zet je dezelfde groep in een bak van 500 liter, dan zullen ze zich niet fijn voelen. Voor een school heb je hier al snel 80 of 100 vissen nodig.

Vissen zwemmen niet in school

Zonder rovers geen school vissen

Is het te ontspannen in je aquarium, dan zal de school uit elkaar vallen en in losse groepjes rondhangen. Wil je altijd een strakke school in je aquarium? Zorg dan voor een rover in je bak. Hun gedrag is uit nood geboren, dus zullen ze het vertonen als er ‘nood’ is.

Heb je een grote bak, zorg dan ook voor stukken open water. Ook hier zullen je vissen in een school bij elkaar gaan zwemmen. Samen staan ze sterker dan alleen.

Welke scholenvissen heb jij in je aquarium en wat doe jij eraan om ze als school bij elkaar te laten zwemmen? Laat je reactie hieronder achter.

on Waarom zwemmen mijn vissen niet in een school?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen