Teststrip aquarium

Een teststrip in je aquarium en je weet hoe het met de belangrijkste waterwaarden gesteld is. Natuurlijk zijn er allerlei uitgebreide testsets om je waterwaarden te meten, maar met een teststrip weet je snel en eenvoudig hoe je aquarium ervoor staat. Op deze manier kun je op een kwalitatief goede manier de waarde uitlezen.

Regelmatig de waterwaarden nakijken is belangrijk om je aquarium, en vooral je vissen, gezond te houden. Veranderingen in de waterwaarden laten problemen zichtbaar worden voor ze echt een probleem in je bak gaan vormen. Zo kun je met behulp van een teststrip op tijd ingrijpen.

Een teststrip is eenvoudig in gebruik. Je dompelt de strip een aantal seconde in het water en wacht tot de kleuren verschijnen. Op de verpakking staat precies hoelang jouw teststrip nodig heeft om de juiste waarden te meten. Haal nu de strip uit het water en vergelijk deze meteen met de kleuren die op de verpakking aangegeven zijn. Nu weet je precies hoe gezond jouw aquariumwater is.

Teststrip aquarium

Aquarium test strips 6 in 1

Met een 6 in 1 aquarium test strip meet je de belangrijkste 6 waterwaarden. Je hebt al binnen 2 tot 4 seconden de uitslag van de test. Je dompelt eenvoudig de strip onder in je aquarium en kijkt welke kleuren er op de strip verschijnen. Bij de 6 in 1 aquarium test strips wordt een overzicht geleverd waarop je precies kunt zien binnen welke waardes de testuitslag moet vallen. Zit je binnen de gezonde waardes, of moet je gaan ingrijpen?

Deze 6 waterwaarden meet een aquarium test strip:

  • NO3 – Nitraat
  • NO2 – Nitriet
  • pH – Zuurgraad
  • CL – Chloor
  • kH – Carbonaat Hardheid
  • gH – Totale hardheid

Welke teststrips gebruik jij voor je aquarium? Hoe zijn jouw ervaringen hiermee en welke zou je jouw mede-aquariumliefhebbers aanraden? Laat hieronder je reactie achter.

on Teststrip aquarium

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Heb jij hem al?


Nu tijdelijke actieprijs 30% korting!

Ooit last gehad van slakken, wormpjes, bloedzuigers of één van de andere 28 plaagdieren?

Met Hét Handboek: ''De Plaagdieren van het Zoetwateraquarium'' ben jij optimaal voorbereid op alle 29 zoetwater plaagdieren. Je leert ze te herkennen, te bestrijden en eens en altijd te voorkomen!

Nieuw: Gratis checklist Zoetwater plaagdieren

Download nu GRATIS dit
e-book over plaagdieren in het zoetwater aquarium