Slakken in het aquarium, waarom je deze aquariumbewoners wilt toevoegen of houden

Slakken in aquarium

Slakken zijn hele nuttige dieren in je aquarium. Ze helpen je het aquarium schoon te houden, want ze eten graag restjes visvoer, plantenresten en algen. Daarnaast zijn slakken erg handig, ze laten namelijk zien hoe het met de kwaliteit van het water gesteld is. Zie je de slakken actief bewegen in je bak? Dan is alles goed. Maar zodra je ziet dat de slakken minder gaan bewegen of zich niet meer laten zien, dan is het tijd om eens kritisch naar de waterwaarden te gaan kijken.

Je kunt zelf slakken toevoegen aan je aquarium, maar meestal komen ze in je bak zonder dat je erom gevraagd hebt. Ze kunnen al meekomen met een nieuw aquariumplantje, als klein slakje of eitjes. Het is bijna niet te voorkomen dat er slakken in je aquarium terecht komen.

Slakken in het aquarium wordt door sommige liefhebbers als plaag gezien. Dat kan het inderdaad worden als er een oncontroleerbaar aantal slakken door je bak kruipt die hinder en overlast veroorzaken. Maar zolang jij de controle houdt is er niets aan de hand en kun je volop genieten van de voordelen die slakken met zich meebrengen.

Slak in aquarium

Waarom slakken in je aquarium?

Er zijn genoeg aquariumliefhebbers die bewust slakken in hun aquarium zetten. Sommige soorten hebben ook zeker een decoratieve waarde. Neem bijvoorbeeld de zebraslak of de appelslak. Dit zijn leuke verschijningen in je aquarium.

Bij slakken denken we vaak meteen aan de planten verslindende tuinslakken. Dat wil je in de prachtig aangeplante aquarium niet meemaken. Gelukkig zijn er genoeg slakken die je planten met rust laten. Ze eten liever restjes visvoer, dode plantenresten en dode diertjes. Ook die zo gehate algen worden door slakken opgeruimd, dat scheelt jou weer werk.

Zolang jij de slakkenpopulatie in de gaten houdt zal het niet snel een plaag worden en kun je volop profiteren van hun hulp. Beperk het voedselaanbod, door je bak netjes te houden, en je zult hun voortplanting vertragen.

Heb jij slakken in je aquarium? Zo ja, welke soorten en hoe houdt je ze in toom? Laat hieronder je reactie achter.

on Slakken in het aquarium, waarom je deze aquariumbewoners wilt toevoegen of houden

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen