Aquarium Succes

Privacyverklaring Aquarium Succes

1. Waarom deze privacyverklaring?

2. Rechtsgronden

3. Redenen waarvoor persoonsgegevens verwerkt worden

4. Bewaartermijnen

5. Google Analytics

6. Nieuwsbrieven en marketing e-mails 

7. Cookies

8. Facebook-pixel

9. Verwijzing naar andere websites

10. Delen van persoonsgegevens met andere partijen

11. Automatische besluitvorming

12. Beveiliging

13. Uw privacyrechten

 

 

1. Waarom deze privacyverklaring?

https://aquariumsucces.nl is een website van Aquarium Succes. Hier vindt u de privacyverklaring van Aquarium Succes. Aquarium Succes is gevestigd te Haren aan de Witveen 10 (9753 KL) staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder 72942592. Wij zijn per e-mail te bereiken via info@aquariumsucces.nl.

 

In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. We leggen onder meer uit waarom we uw gegevens verzamelen, welke wettelijke grondslag hiervoor aanwezig en welke rechten u heeft.


 Wij kunnen onze privacyverklaring van tijd tot tijd aanpassen. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen. De huidige privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 17-02-2019.


2. Rechtsgronden

Aan de verwerking van uw gegevens liggen de volgende rechtsgronden ten grondslag: 

Toestemming van de persoon/bezoeker voor het verwerken van zijn persoonsgegevens

Het verwerken is noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst

Het verwerken is noodzakelijk om te voldoen aan wettelijke verplichtingen die op Aquarium Succes rusten. Bijvoorbeeld om te voldoen aan de verplichtingen die aan Aquarium Succes zijn opgelegd door de Belastingdienst.

Het verwerken is noodzakelijk i.v.m. het gerechtvaardigde belang van Aquarium Succes. Onder het gerechtvaardigde belang wordt verstaan: bestaande klanten na een aankoop te informeren over soortgelijke, eigen producten of diensten.

 

3. Redenen waarvoor persoonsgegevens verwerkt worden

Wij verwerken uw gegevens voor de navolgende doelen. De persoonsgegevens worden gebruikt voor facturatie, administratie en het voltooien en verzenden van de geplaatste bestelling(en), het optimaliseren en verbeteren van de kwaliteit van de website, de gebruikerservaring verbeteren, het analyseren van uw klantgedrag op de website en het aanmelden, het verifiëren/authentiseren van gebruikers van de diensten en het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties. Wij maken ook gebruik van adverteren middels Google. Deze gegevens worden verzameld via de website.  Alle gegevens, die worden verzameld en verwerkt doordat u de Website bezoekt, worden geanonimiseerd. 

 

Bij het online (contact) formulier en het formulier dat wordt getoond zodra u een product wilt aanschaffen en betalen welke gegevens verplicht moeten worden ingevuld. Dit zijn voornaam, achternaam, straatnaam, huisnummer, postcode, IBAN, BIC, en bankgegevens. Via het (online) formulier en het formulier dat wordt getoond zodra u een product wilt aanschaffen en betalen wordt ook uw e-mailadres gevraagd. Het e-mailadres is onder andere nodig om u een elektronische bevestiging van de bestelling toe te sturen, om u op de hoogte te houden van de status van uw bestelling(en), om u te informeren over (eventuele) veranderingen van onze diensten, zodat u kunt reageren op blogbericht(en), zodat u via het contactformulier contact kunt opnemen met ons en voor het verwerken van en reageren op klachten. Uw e-mailadres wordt daarnaast ook gebruikt om u in de toekomst op de hoogte te stellen van producten of diensten die interessant voor u kunnen zijn.  Indien u hiervoor toestemming geeft, gebruiken wij uw contactgegevens om u een nieuwsbrief/interessante aanbiedingen te sturen per e-mail.


4. Bewaartermijnen

Wij bewaren de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de hierboven beschreven doelen. De persoonsgegevens waarvoor het verwerken noodzakelijk is om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen die op Aquarium Succes en haar website rusten, worden voor een termijn van 7 (zegge: zeven) jaar opgeslagen. De persoonsgegevens bij een aankoop met account worden door ons opgeslagen voor zolang u geregistreerd klant bent. Indien u geen geregistreerd klant meer wenst te zijn, kunt u een verzoek tot opheffing van het account indienen bij ons. Wij zullen de verzamelde en opgeslagen gegevens verwijderen, behoudens de gegevens die wij volgens een wettelijk bewaartermijn langer dienen te bewaren. 

 

Gegevens die u verstrekt doordat u de website bezoeker, kunnen worden bewaard voor het maken van statistische analyses, waaronder Google Analytics. Deze statistieken worden gebruikt om de diensten te optimaliseren. Zo kunnen wij zien hoe onze bezoekers de website gebruiken en op basis daarvan de website verbeteren. Waar mogelijk, zullen we deze gegevens anonimiseren. 

 

5. Google Analytics 

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers de website gebruiken en hoe effectief onze advertenties bij Google-zoekresultaatpagina’s zijn. Deze kennis gebruiken wij om onze website te verbeteren. Bij Google Analytics wordt de informatie zo goed mogelijk geanonimiseerd. De verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. 

 

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

 

Er wordt geen data doorgestuurd naar aanvullende Google-diensten, er worden geen Google Analytics gegevens gedeeld met Google, er worden geen anonieme gegevens bijgedragen aan een verzamelde dataset om functies mogelijk te maken zoals marketing waarmee wij inzicht kunnen krijgen in gegevens trends, servicemedewerkers van Google hebben geen toegang tot Google Analytics- gegevens of het account van ons om service te verlenen en oplossingen te vinden voor technische problemen, Google-marketingspecialisten en Google-verkoopspecialisten hebben geen toegang tot de gegevens van ons en het account hiervan voor Google Analytics, er wordt geen toegang gegeven aan Google-salesexpert tot de gegevens en het account van ons zodat wij geen gedetailleerde analyses, statistieken en aanbevelingen van Google-producten kan krijgen. De informatie die wordt verzameld wordt zoveel mogelijk geanonimiseerd. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk geanonimiseerd. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten. Lees het privacy beleid van Google voor meer informatie: https://policies.google.com/privacy?hl=nl. 

 

6. Nieuwsbrieven en marketing-mails

U kunt zich aanmelden voor het ontvangen van interessante aanbiedingen en/of onze nieuwsbrief door de checkbox ‘Ik wil een nieuwsbrief ontvangen’ aan te vinken in de Footer van de website, of waar het inschrijfformulier voor de nieuwsbrief staat vermeld op de website. U kunt zich op ieder moment weer afmelden voor deze mailings. Uw persoonsgegevens worden in ieder geval bewaard zolang u de betreffende nieuwsbrieven wenst te ontvangen.

 

7. Cookies   

Op onze website maken wij gebruik van cookies.  Wat zijn cookies? Een cookie is een klein bestandje dat door een website op uw computer wordt geplaatst. Als wij het in onze privacy- en cookieverklaring over cookies hebben, bedoelen we daarmee ook vergelijkbare technieken zoals pixels. 

 

Elke keer wanneer u de website van ons bezoekt, verzamelt een cookie basis technische informatie zoals via welke website u op deze website terecht bent gekomen. Deze privacyverklaring is van toepassing op cookies en soortgelijke technologie.  Deze website kan cookies gebruiken om bezoekers te voorzien van afgestemde informatie, om informatie te verzamelen en om de bezoeker te volgen tijdens het bezoek aan de website. Dit helpt ons om een goede gebruikservaring aan u te kunnen leveren. 

 

8. Facebook-pixel 

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Facebook, als onderdeel van de Facebook Pixel-dienst. Wij hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Facebook. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe onze bezoekers de website gebruiken en om website bezoekers te kunnen re-targetten. Hierdoor kunnen wij aan u gerichte advertenties tonen op Facebook. Hierbij wordt een gebruikersprofiel opgebouwd tijdens uw bezoek aan onze website. Facebook kan deze informatie aan derden verschaffen indien Facebook hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Facebook verwerken.

 

De pixel is een stuk code dat gemaakt wordt door Facebook in de Facebook Business Manager. Deze wordt geplaatst op de backend van de website van ons. Dit stukje code meet de facebook gebruikers die de website bezoeken. Indien er vervolgens een re-target campagne wordt ingebouwd in Facebook, dan worden advertenties van ons gericht tot alle website bezoekers van ons (enkel de website bezoekers die een Facebook-account hebben). Door middel van een dergelijke pixel, is het ook mogelijk om andere mensen aan te spreken met dergelijke advertenties die overeenkomen met de effectieve website bezoekers van ons. Dit wordt ook wel een ‘Look a Like’ campagne genoemd. De gegevens die in dit proces worden gebruikt – door middel van de pixel – zijn voor alle betrokken partijen volledig anoniem en verschaffen geen informatie die herleidbaar zijn naar de identiteit van de gebruiker(s). 

 

De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook voor onbepaalde tijd opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Op onderstaande pagina leest u hoe Facebook uw gegevens gebruikt om advertenties te tonen en hoe u zich kunt afmelden voor de weergave van op online interesse gebaseerde advertenties van Facebook: https://www.facebook.com/policies/cookies/. Het privacy beleid van Facebook vindt u hier: https://www.facebook.com/about/privacy/. 

 

9. Verwijzing naar andere websites

Deze privacyverklaring is alleen van toepassing op onze website.

 

Het kan zo zijn dat deze website links bevat naar andere website die wij niet beheren en/of eigendom niet in eigendom hebben. Indien u door het klikken op deze link op een andere website terecht bent gekomen, geldt de privacyverklaring van die website. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk of verantwoordelijk voor deze website of voor de privacyverklaring op deze website. Wij raden u dan ook aan om bij bezoek van deze website om hun privacyverklaring goed door te lezen, alvorens verder te gaan op hun website.

 

10. Delen van persoonsgegevens met andere partijen 

Uw persoonsgegevens worden ook verwerkt door bedrijven die wij inschakelen voor de uitvoering van de overeenkomst, of bedrijven die op een andere wijze werkzaamheden voor ons verrichten. De wet noemt deze bedrijven 'verwerkers'. De verwerkers handelen onder onze verantwoordelijkheid en mogen uw persoonsgegevens niet voor eigen doeleinden gebruiken. Ook mogen zij geen eigen verwerkingen uitvoeren op uw persoonsgegevens. U kunt hierbij denken aan de volgende verwerkers:

Het webhostingbedrijf die de website beheert en verzorgt;

E-maildienstverlener;

Logistieke partners;

Wij maken eveneens gebruik van Mollie als betaal dienstverlener. Gegevens kunnen binnen dat kader tussen ons en Mollie worden gedeeld. 

 

Ook zullen uw persoonsgegevens worden gedeeld met derden als wij op grond van een wettelijke verplichting gehouden is uw persoonsgegevens door te geven aan bevoegde instanties.

 

11. Automatische besluitvorming

Wij maken gebruik van geautomatiseerde besluitvorming (waaronder profilering). Bij geautomatiseerde besluitvorming worden persoonsgegevens zonder (noemenswaardige) tussenkomst van een mens geautomatiseerd verwerkt. Het is dan een computer die een besluit neemt. 

 

Profilering is een onderdeel van geautomatiseerde verwerking. Hierbij worden besluiten genomen op basis van het profiel (persoonlijke aspecten) van een persoon.  Bij geautomatiseerde besluitvorming zonder profilering worden persoonlijke aspecten voor het beoordelen of voorspellen, buiten beschouwing gelaten.

 

Wij combineren uw persoonsgegevens uit verschillende bronnen (zoals gegevens uit uw account en uw aankopen van onze website) met elkaar om u de beste online-ervaring te kunnen bieden. Daarbij combineren wij deze gegevens ook met de gegevens die u heeft achtergelaten op de website van ons. Door uw gegevens te combineren kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen en gepersonaliseerde content op de website van ons, maar ook op andere websites tonen die aansluiten bij uw interesses en aankoopgeschiedenis. Ook de nieuwsbrief kunnen wij op deze manier personaliseren. Op deze wijze kunnen wij betere en gerichtere aanbiedingen doen. Zo wordt voorkomen dat u content of aanbiedingen op de website te zien krijgt, die voor u minder interessant zijn. U heeft het recht bezwaar te maken tegen profilering. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@aquariumsucces.nl.

 

Bij het verzamelen en combineren van uw gegevens maken we gebruik van cookies. Wilt u meer weten over cookies? Lees dan de cookieverklaring.

 

12. Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de persoonsgegevens van u te beveiligen tegen verlies of onrechtmatige verwerking. Onze website heeft een SSL-certificaat, waardoor de gegevens over een beveiligde verbinding verstuurd worden. 

 

Uw persoonsgegevens worden opgeslagen op een server binnen Nederland. 

 

 

13. Uw privacyrechten

Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u een aantal rechten. U heeft recht op inzage, rectificatie, verwijdering of beperking van het verwerken van uw persoonsgegevens. Onder bepaalde omstandigheden heeft u ook recht op overdraagbaarheid van gegevens en het recht van bezwaar. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens kunt u meer informatie vinden over wanneer het mogelijk is één of meer van deze rechten uit te oefenen. 

 

Indien u een account aanmaakt op onze website, kunt u zelf de door u verstrekte gegevens inzien en wijzigen. Indien u geen account aanmaakt op onze website kunt u inzage en wijziging verzoeken via email. 

 

Als u van één of meer van deze rechten gebruik wilt maken of indien u vragen heeft over deze privacyverklaring, dan kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@aquariumsucces.nl. 

 

U kunt zich afmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te zenden aan info@aquariumsucces.nl.

 

Los van bovenstaande rechten, heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

 

Indien u vragen heeft over deze privacyverklaring, dan kunt u een e-mail zenden aan info@aquariumsucces.nl.