Osmosewater is zeer zuiver water dan onder hoge druk ontdaan is van alle onzuiverheden. In osmosewater vind je geen stoffen zoals ammonium, nikkel, chloor, kalk, zink en mangaan meer terug. Ook virussen, bacteriën, pesticiden en medicijnen worden er uit gefilterd.
Osmosewater ontstaat door water onder hoge druk door een zeer fijn membraan te persen. Hier komen alleen zuivere watermoleculen doorheen. Het water is ontdaan van alle gevaarlijke stoffen die je liever niet in je aquarium terugziet. Helaas haalt het ook de goede bacteriën en elementen uit het water. Hier zul je op moeten letten en deze aanvullen waar nodig, om tekorten in de waterwaarden te voorkomen.
In je aquarium heb je allerlei elementen nodig, in de juiste verhoudingen. Ontstaan er tekorten dan zul je dit gaan merken aan de groei van je planten, het ontstaan van algen en de gezondheid van je vissen.
Je kunt osmosewater kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf osmosewater maken met een osmosewater apparaat.
Osmosewater voor je aquarium
Osmosewater is handig voor je aquarium. Je kunt zo de ideale leefomstandigheden creëren voor je vissen. Leidingwater is nu eenmaal niet ideaal. Met osmosewater heb je een schone basis, waarmee je zelf de ideale samenstelling maakt, zonder schadelijke stoffen voor de vissen. Vervuiling maakt je vissen zwakker, waardoor ze sneller vatbaar zijn voor ziektes.
Vissen stellen allemaal andere eisen aan het water waarin ze leven. Vissen uit het Amazonegebied voelen zich bijvoorbeeld erg goed in zeer zacht water, omdat hun natuurlijke leefomgeving water bevat waarin zeer weinig opgeloste stoffen voorkomen. Kraanwater is voor deze vissen veel te hard. Door osmosewater met kraanwater te mengen wordt de hardheid lager, waardoor de ideale leefomstandigheden ontstaan.
Gebruik jij osmosewater in je aquarium? Maak je zelf osmosewater of koop je het bij de aquariumspeciaalzaak? Vertel het ons in de reacties hieronder.
on Osmosewater maken