Hoe maak ik een mooie achterwand in mijn aquarium?
03 september 2021 
2 min. leestijd

Hoe maak ik een mooie achterwand in mijn aquarium?

Een mooie achterwand is belangrijk voor de uitstraling van je hele aquarium. Zonder achterwand kijk je dwars door je bak heen, waardoor het geheel al snel rommelig overkomt. Met de juiste achterwand breng je echt diepte in je aquariuminrichting. Je planten, vissen en decoratie komen veel mooier uit.

Maar hoe maak je nu een mooie achterwand? Er is tegenwoordig zoveel keus dat het best lastig kan zijn. Je kunt een kant-en-klare achterwand kopen voor in je aquarium of aan de buitenkant, maar je kunt ook zelf een achtergrond maken.

Zelf achterwand maken voor je aquarium

Ben je creatief en wil je iets unieks? Dan maak je de achterwand voor je aquarium zelf. In principe kun je allerlei materialen gebruiken, zolang je niet vergeet ze af te werken met bijvoorbeeld hars. Het is natuurlijk belangrijk dat je achterwand goed bestand is tegen water.

Achterwand aquarium zwart

Kant-en-klare achterwand kopen voor je aquarium

Natuurlijk kun je ook gewoon een kant-en-klare achterwand kopen voor je aquarium, dan ben je sneller klaar. Althans, als je kunt kiezen uit de overweldigende hoeveelheid achterwanden. Allereerst is er de keus, in of buiten de bak. Je kunt een mooie achtergrond maken met een poster aan de buitenkant van je aquarium. Zelfs de hele achterkant blauw of zwart maken geeft veel diepte met de juiste verlichting.

Dit is de goedkoopste optie, maar het ziet er niet zo natuurlijk uit als een achterwand die aan de binnenzijde wordt bevestigd. Er zijn schitterende achterwanden verkrijgbaar voor je aquarium. Denk bijvoorbeeld aan een complete rotswand. Je kunt de achterwand helemaal laten aansluiten bij het thema van je aquascape. Het is natuurlijk de bedoeling dat de achterwand in je aquarium je vissen en aquariumplanten nog mooier tot hun recht laten komen.

Welke achterwand heb jij gekozen voor je aquarium? Heb je er zelf eentje gemaakt of kant-en-klaar gekocht? Laat het even weten in een reactie hieronder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen