Leukste scholenvissen, top 5

Scholenvissen voor in je aquarium zijn geweldig om te zien. Scholenvissen leven van nature in groepen van dezelfde soort. Ze zwemmen dicht bij elkaar en spiegelen elkaars gedrag en bewegingen. Geef je ze de juiste omgeving, dan zal de school zich als één vis bewegen. Een fascinerend gezicht in je aquarium.

Scholenvissen leven in een groep omdat ze op deze manier minder kwetsbaar zijn voor roofdieren. Er zijn allerlei soorten tropische vissen die in scholen samenleven. Een aantal verschillende soorten voelen zich prima thuis in jouw aquarium, zolang je ze geeft wat ze nodig hebben.

Als je wilt dat je vissen mooi in een school bij elkaar zwemmen, zal je de beste omstandigheden moeten creëren in je bak. Het is vooral belangrijk dat je genoeg vissen van dezelfde soort bij elkaar zet. Doe je dit niet, dan zullen ze zich onveilig voelen. In plaats van een school vormen, zullen ze zich verstoppen. Zet daarom minimaal 6 scholenvissen bij elkaar in je bak. Heb je meer ruimte, maak de groep dan zeker groter.

Scholenvissen Discus

Top 5 scholenvissen voor je aquarium

De meeste scholenvissen zijn vreedzame soorten, die je gemakkelijk met andere vissen samen kunt houden. Zeker als je ze bij wat grotere soorten zet zullen ze eerder een school vormen, omdat deze vissen voor hun een ‘bedreiging’ vormen.

De top 5 leuke scholenvissen voor je aquarium zijn:
1. Kardinaal tetra’s – Eén van de bekendste tropische scholenvissen met hun kenmerkende blauwe en rode kleuren, een erg leuk visje die weinig eisen stelt. Dus ook geschikt voor beginners.
2. Kegelvlekbarbelen – Dit taaie visje is een leuke aanwinst in je aquarium. Met zijn felle kleuren is het een opvallende verschijning.
3. Roodneuzalmen – Deze leuke visjes zwemmen prachtig in scholen. Ze hebben wel flink wat ruimte nodig om te zwemmen en voelen zich fijn in een grote groep. Ze gaan goed samen met discusvissen, die houden van ongeveer dezelfde leefomstandigheden.
4. Platy of plaatjes – Deze populaire tropische vissoort is natuurlijk niet weg te denken uit dit rijtje. Deze levendbarende vissen zijn vreedzaam en stellen weinig eisen.
5. Sherry barbelen – Barbelen hebben onder aquariumliefhebbers soms een slechte naam. Sommige soorten zijn inderdaad minder geschikt voor gezelschap aquaria, de sherry barbeel is daarop een uitzondering die prima geschikt is voor je gezelschap aquarium.

Welke scholenvissen zijn jouw favoriet? Vertel het ons in de reacties hieronder.

on Leukste scholenvissen, top 5

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen