Kunnen alle stenen in het aquarium?

Stenen in aquarium

Stenen zijn een schitterende decoratie in het aquarium. Je kunt stenen op allerlei manieren toepassen. Met wat creativiteit bekleed je een steen met mos, voor een prachtige natuurlijke uitstraling. Je kunt allerlei soorten stenen kopen in de aquariumspeciaalzaak, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar de mooiste stenen.

Als je zelf stenen gaat zoeken voor je aquarium zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, want niet elke steen kan zomaar in je aquarium. Neem bijvoorbeeld kalksteen, deze stenen zien er misschien enorm decoratief uit, maar ze zijn niet geschikt voor het aquarium. Leg je een kalksteen in je aquarium, dan heb je binnen de kortste keren troebel water, omdat de steen oplost.

Aandachtspunten stenen in je aquarium

Als je stenen in je aquarium wilt gebruiken is het belangrijk te kiezen voor stenen die de waterwaardes niet veranderen. Ook moeten ze geschikt zijn voor je vissen. Er mogen geen scherpe punten of randen aan zitten, waaraan je vissen zich kunnen verwonden. Maak stenen ook altijd goed schoon, om ziektes in je aquarium te voorkomen.

Er zijn zelfs kunststenen te koop. Ze zijn tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden en speciaal ontwikkeld voor gebruik in het aquarium. De vorm is geschikt voor vissen en zijn een mooie aanvulling op je aquascape.

Wil je toch liever echte stenen gebruiken? Kies dan bijvoorbeeld een van de volgende soorten:
• Leisteen
• Basalt
• Graniet
• Kwarts
• Ardenner breuksteen

Stenen in het aquarium

Stenen zijn een schitterende aanvulling in je aquarium en ze bieden schuilplaatsen aan je vissen, waardoor ze een meer natuurlijke leefomgeving krijgen. Ook planten kunnen zich hechten aan stenen, waardoor je echt een natuurgetrouw onderwaterlandschap krijgt.

Welke stenen gebruik jij in je aquarium? Waarom heb jij voor deze stenen gekozen en waar heb je ze vandaan gehaald? Laat hieronder een reactie achter.

on Kunnen alle stenen in het aquarium?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Heb jij hem al?


Nu tijdelijke actieprijs 30% korting!

Ooit last gehad van slakken, wormpjes, bloedzuigers of één van de andere 28 plaagdieren?

Met Hét Handboek: ''De Plaagdieren van het Zoetwateraquarium'' ben jij optimaal voorbereid op alle 29 zoetwater plaagdieren. Je leert ze te herkennen, te bestrijden en eens en altijd te voorkomen!

Nieuw: Gratis checklist Zoetwater plaagdieren

Download nu GRATIS dit
e-book over plaagdieren in het zoetwater aquarium