Granulaat visvoer

Wat is granulaat voor je aquarium?

Granulaat is een visvoer in korrelvorm. Granulaat voer is compact en zinkt geleidelijk aan naar de bodem. Daardoor is het geschikt voor vrijwel alle tropische zoetwatervissen. Granulaat blijft kort drijven, waarna het langzaam naar de bodem zinkt. Zo krijgen vissen uit alle waterlagen de kans om te eten.

Kies voor granulaat van een goed merk. Volwaardig visvoer zal de groei, kleur en ontwikkeling van de vissen in je aquarium bevorderen. Granulaat is verkrijgbaar in verschillende korrelmaten. Fijn granulaat is ideaal voor de kleinere vissen en heeft een korrelgrootte van 0,5 tot 0,8 mm. De normale granulaat maat ligt rond de 1,2 tot 1,5 mm, deze korrels zijn geschikt als hoofdvoer voor vrijwel alle vissen. Voor de grotere vissoorten zijn er granulaat korrels tot wel 4,5 mm.

Welk granulaat heb je nodig?

Granulaat voer is verkrijgbaar in allerlei afmetingen, kleuren en toevoegingen. Daardoor zit er altijd iets tussen wat geschikt is voor jouw vissen en garnalen. Zo is er bijvoorbeeld een granulaat met een hoog percentage aan Astaxanthin. Deze stof ondersteunt de diep rode kleur van je vissen en garnalen, waardoor je tropische vissen en garnalen nog mooier zullen kleuren. Dus of je nu goudvissen of tropische zoetwatervissen in je bak hebt, voor elke vis is er een geschikt granulaat.

Er is ook granulaat waaraan spirulina is toegevoegd. Dit voer bevat extra veel vitaminen en geeft je vissen een intensieve kleur, op natuurlijke wijze. Kunnen je vissen een betere weerstand gebruiken? Kies dan voor een granulaat met de juiste toevoegingen, zodat je vissen alles binnenkrijgen wat ze nodig hebben om gezond te blijven.

Granulaat voeren

Wil je granulaat voeren aan je vissen? Doe dit altijd in kleine hoeveelheden, zodat je zeker weet dat je niet te veel voer geeft. Zorg dat je vissen de korrels in enkele minuten op kunnen eten. Al het voer dat op de bodem blijft liggen, zal voor vervuiling van je aquariumwater zorgen. De waterkwaliteit gaat ervan naar beneden en de bacteriën in het filter en in de bodem van je bak moeten harder werken om alle afvalstoffen op te ruimen.

Een afwisselend menu heeft altijd de voorkeur. Geef je vissen daarom gerust eens diepvriesvoer of andere soorten voer als afwisseling.