Hoeveel licht heb je nodig in je aquarium?

Licht aquarium

Hoeveel licht je nodig hebt in je aquarium is van verschillende factoren afhankelijk. Er zijn verschillende verlichtingssets leverbaar voor je aquarium. Afhankelijk van de inhoud en afmetingen van je aquarium zul je hier de juiste set bij moeten kiezen.

Het is belangrijk dat het licht tot onderin je aquarium kan komen, zodat ook de planten onderin je bak voldoende licht krijgen. De hoeveelheid licht in je aquarium is niet afhankelijk van je vissen. Die hebben eigenlijk geen verlichting nodig en hebben voldoende aan het licht in de omgeving van je aquarium. Het licht is voor jou, zodat je de vissen goed kunt zien. Maar nog belangrijker, licht is er voornamelijk voor de groei van je aquariumplanten.

Hoeveel uur licht per dag in het aquarium?

Er is geen vast antwoord te geven op deze vraag. Elk aquarium is anders. Je zult de verlichtingsduur moeten afstemmen op de planten in je bak. Bij de ene bak zal zes uur voldoende zijn, bij de ander staat het licht misschien wel tien uur per dag aan. Gemiddeld zou je aan kunnen houden dat 8 uur per dag verlichting in je aquarium nodig is.

Hoeveel licht aquarium

Door goed te kijken naar je aquariumplanten zie je al snel of er meer of minder licht nodig is. Groeien je planten goed, of juist te snel? Snel groeiende planten hebben meer voeding nodig. Krijgen ze dit niet, dan raakt je bak uit balans en zullen je planten minder goed groeien. Grote kans dat algen je bak over gaan nemen.

Voldoende licht in je aquarium

Zorg in ieder geval voor voldoende licht in je aquarium. Tl-verlichting is bijvoorbeeld een populaire manier van verlichten. Alleen als je bak dieper is dan 50 centimeter is deze soort verlichting meestal niet sterk genoeg om tot onderin goed te verlichten. Halogeenverlichting en Led-verlichting leveren mooi en intens licht op.

Ideaal is het als je het licht in je aquarium kunt dimmen. Zo kun je zelf regelen hoeveel licht er in je bak komt. Wat is jouw ervaring? Welke verlichting heb jij in je bak en hoe lang laat je hem branden? Laat je reactie hieronder achter.

on Hoeveel licht heb je nodig in je aquarium?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen