Hoe vaak moet ik mijn vissen voeren?

Vissen voeren

Je vissen voeren is natuurlijk een van de leukste bezigheden als aquariumliefhebber. Maar hoe vaak moet je jouw vissen eigenlijk voeren? Veel beginnende aquariumhouders maken de fout om hun vissen te veel en te vaak te voeren. Een vis heeft namelijk helemaal niet zoveel voer nodig. Natuurlijk zullen ze elke keer enthousiast naar je toe komen als je voer in hun bak strooit, maar overvoeren heeft gevolgen.

Hoe meer je vissen eten, hoe meer uitwerpselen je kunt verwachten. Dit vervuilt het aquariumwater. De uitwerpselen van je vissen komen op de bodem van je bak terecht, samen met het niet opgegeten voer dat hier zal gaan rotten. Dit vormt een ideale bodem voor allerlei ziekteverwekkers. Je planten, de bacteriën in je filter en de voedingsbodem kunnen deze vervuiling niet aan en de waterwaarden zullen verslechteren. Let er daarom op dat je jouw vissen niet te veel voert.

Hoe vaak vissen voeren

Vissen voeren: zo doe je het goed

Hoeveel je jouw vissen moet voeren is afhankelijk van de soort die je houdt. Over het algemeen geef je 1 tot maximaal 2 keer per dag voer. De hoeveelheid voer is afhankelijk van het soort en de hoeveelheid vissen in je bak. De ene vis eet nu eenmaal meer dan de andere.

Let tijdens het voeren goed op en je ontdekt snel genoeg welke hoeveelheid voor jouw aquarium optimaal is. Blijft er na 5 minuten nog voer over? Dan heb je teveel gegeven. Normaal bereikt visvoer de bodem niet, behalve als je bodemvoer geeft natuurlijk.

Je kunt je vissen beter wat minder voeren dan te veel. Gaandeweg zul je ervaren hoeveel voer je vissen echt nodig hebben.

Hoe vaak geef jij je vissen voer en heb jij nog goede tips voor andere aquariumliefhebbers? Deel ze in de reacties hieronder.

on Hoe vaak moet ik mijn vissen voeren?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen