Goedkope aquariumplanten

Met goedkope aquariumplanten kun je al snel een weelderig groen aquarium hebben. Er zijn allerlei schitterende planten te koop in de aquariumspeciaalzaak, maar welke moet je kiezen? Zeker als je net begint met je aquarium is het aan te raden voor makkelijke planten te gaan. Dit zijn ook vaak de goedkoopste soorten, omdat ze makkelijk groeien.

Waag je pas later aan de bijzondere soorten. Dat voorkomt veel frustraties en weggegooid geld, omdat je planten steeds dood gaan. Zoek ook vooral aquariumplanten die passen bij jouw aquarium en de bewoners die je hebt uitgezocht.

Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Er zijn hele lastige planten, die hele specifieke waterwaarden vragen. Net als vissen vragen planten een bepaalde zorg. Kies daarom, zeker in het begin, makkelijke en goedkope aquariumplanten. Mocht er dan eentje dood gaan, dan is dat niet zo’n ramp. Er is gelukkig een ruime keus als het gaat om geschikte aquariumplanten voor beginners. Deze planten kunnen overleven in veel verschillende waterwaardes en hebben niet direct behoefte aan toegevoegde CO2.

Goedkope aquariumplanten

Makkelijke en goedkope aquariumplanten

Een aquariumplant kan goedkoop zijn in aanschaf, maar ook goedkoop in onderhoud. Sommige planten stellen weinig eisen om te overleven, maar groeien wel enorm snel. Snel groeiende planten hebben veel voedingsstoffen nodig, die zul jij moeten toevoegen. Langzaam groeiende planten hebben niet altijd plantenvoeding nodig en zijn daardoor makkelijker te houden.

Een aantal makkelijke en relatief goedkope aquariumplanten zijn:
1. Javavaren – Schitterende en populaire aquariumplant, stelt weinig eisen en groeit in eigenlijk elk aquarium.
2. Anubias – Langzaam groeiende, stevige aquariumplant, die zelfs bloemen kan geven onder water!
3. Echinodorus – Erg leuke aquariumplant die in allerlei soorten te krijgen is. Let op, sommige soorten kunnen erg groot worden.
4. Javamos – Deze aquariumplant mag natuurlijk niet ontbreken in je bak. Mos heeft niet veel nodig om te groeien en kan op allerlei decoratieve manieren worden gebruikt. In de winkel niet goedkoop, maar misschien heeft een andere liefhebber een plukje over?
5. Waterpest – Deze fijne plant groeit snel, waardoor hij soms wat extra voeding kan gebruiken. Hij helpt je ook bij het schoonhouden van je aquarium.

Natuurlijk zijn er nog veel meer makkelijke en goedkope aquariumplanten te koop. Belangrijkste is dat je goed kijkt of deze plant het in jouw aquarium naar zijn zin zal krijgen en dat hij past bij je aquariumbewoners.

Welke aquariumplanten zijn jouw favoriet? Vertel het ons in de reacties hieronder.

on Goedkope aquariumplanten

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen