Maak je geen zorgen, je bent niet de enige!
Een aquarium houden is leuk, totdat je te maken krijgt met ongewenste bezoekers die of je aquarium uit balans brengen, of je vissen opeten. Vaak herkennen de meeste mensen deze bezoekers niet als plaagdieren en daar gaat het al direct fout!
Wanneer je gaat zoeken op internet wat voor plaagdieren dit kunnen zijn, dan verdrink je in de ''kennis'' van mensen die maar wat roepen. Wanneer je dan gaat bestrijden met bestrijdingsmiddelen voor het verkeerde plaagdier, heb je pas echt een probleem! Want veel vissen en andere aquariumbewoners kunnen vele bestrijdingsmiddelen helemaal niet verdragen en gaan dan dood.
Mijn naam is Marco van Spronsen, Ik ben de eigenaar van Aquarium Succes. Naast het schrijven van waardevolle blogartikelen op mijn website, deel ik ook mijn kennis in de vorm van fysieke en digitale producten om anderen te helpen een succes te maken van hun aquarium. Ik heb al meer dan 15 jaar praktijkervaring in het houden van aquaria en weet daarom wat wél en niet werkt.
Worden behandeld in dit Boek
100% Garantie
Niet Goed = Geld Terug
''Vanuit deze kennis geeft hij degelijk, betrouwbaar en professioneel advies''
Mijn contacten met Marco verlopen altijd heel plezierig. Hij weet op een natuurlijke en rustige manier mensen op hun gemak te stellen. Dit doet hij enerzijds vanuit persoonlijke betrokkenheid, anderzijds vanuit inhoudelijke kennis. Vanuit deze kennis geeft hij degelijk, betrouwbaar en professioneel advies.
Marco weet hierbij goed wat hij wil en op welke manier hij zijn doelen wil bereiken.
Harold - Klant
Wist je dat bijna elke aquariumliefhebber te maken krijgt met minstens 1 plaagdier? Maar dat er weinig mensen zijn die deze herkennen als 'plaag'? Men heeft vaak zoiets van: ''Ach, die zal er wel in horen''. En hier gaat het dan ook vaak mis! Het plaagdier wordt groter en vergrijpt zich aan grotere aquariumbewoners, of vermeerderen zich zo snel dat binnen no-time het hele aquarium vol zit met duizenden plaagdieren.
Wist je dat bijna elke aquariumliefhebber te maken krijgt met minstens 1 plaagdier? Maar dat er weinig mensen zijn die deze herkennen als 'plaag'? Men heeft vaak zoiets van: ''Ach, die zal er wel in horen''. En hier gaat het dan ook vaak mis! Het plaagdier wordt groter en vergrijpt zich aan grotere aquariumbewoners, of vermeerderen zich zo snel dat binnen no-time het hele aquarium vol zit met duizenden plaagdieren.
Wanneer een plaag in aantallen te groot is geworden, kun je deze niet meer per plaagdier verwijderen uit het aquarium. Er is dus een volhardende aanpak nodig om voorgoed af te komen van een plaagdier! En natuurlijk sta je er dan niet zo bij als ik hiernaast ;)
Wanneer een plaag in aantallen te groot is geworden, kun je deze niet meer per plaagdier verwijderen uit het aquarium. Er is dus een volhardende aanpak nodig om voorgoed af te komen van een plaagdier! En natuurlijk sta je er dan niet zo bij als ik hierboven ;)
Het voorkomen van Plaagdieren
Wanneer je aquarium plaagvrij is, wil je deze natuurlijk ook zo houden, zodat je niet nog eens al die ellende opnieuw hoeft te doorstaan.
Het voorkomen van Plaagdieren
Wanneer je aquarium plaagvrij is, wil je deze natuurlijk ook zo houden, zodat je niet nog eens al die ellende opnieuw hoeft te doorstaan.
Ontvang de ''Aquarium Succes Macro-Lens"!
Wanneer gaan een paar onschuldige plaagdieren over in een dodelijke plaag?
Heel simpel: door een verkeerde inschatting te maken of een enkele plaagdier kwaad kan. Sommige plaagdieren komen alleen en doen weinig kwaad. Anderen grijpen alles wat er te grijpen valt. Weer anderen komen met velen te gelijk, of planten zich razend snel voort.
Zorg daarom dat jouw situatie niet verergert en grijp op tijd in!
Pas als je weet welk plaagdier er in jouw aquarium zit, kan je een plan maken voor een goed herstel!
''Als je ergens niet uitkomt, zoekt Marco dit graag voor je uit''
Ik garandeer je dat deze Plaagdier-herkenningsbundel zal helpen om de aanwezige plaagdieren in jouw zoetwateraquarium binnen enkele minuten te herkennen of je krijgt bij annulering (binnen 14 dagen), je geld terug!
Ja..
Ik heb een Zuid Amerikaanse biotoop, werkt dit ook voor mij?
Ik heb een Tanganyika-meer biotoop, werkt dit ook voor mij?
Ik heb een Malawi cichliden biotoop, werkt dit ook voor mij?
Ik heb een Afrikaanse biotoop, werkt dit ook voor mij?
Ik heb een Australische biotoop, werkt dit ook voor mij?
Ik heb een Kepayang rivierbiotoop…
Ik heb een Victoriameer biotoop…
Ik heb een…
Het maakt niet uit wat voor biotoop je hebt. Zolang je de plaagdieren maar kunt onderscheiden van waterdieren die geen kwaad kunnen voor onze aquaria, ben je op de goede weg.
De meeste bestrijdingsmiddelen kan je toepassen op elk aquarium. Maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer dodelijke weekdieren de overhand beginnen te krijgen en zich vergrijpen aan aquariumbewoners. Omdat slakken ook behoren tot de weekdieren, kunnen deze dieren bepaalde bestrijdingsmiddelen niet verdragen. Het is daarom nodig om bijvoorbeeld sierslakken als appelslakken eerst over te plaatsen naar een ander tijdelijk aquarium.
Het is daarom altijd aan te raden dat wanneer je bestrijdingsmiddelen gaat gebruiken, eerst even de gebruiksaanwijzing te lezen die is mee geleverd in de verpakking.
Jazeker! Sommige plaagdieren laten zich overdag helemaal niet zien, of zijn zo goed gecamoufleerd dat ze recht voor je kunnen zitten en dat je ze helemaal niet ziet terwijl deze wel 7cm groot kunnen zijn. Plaagdieren die alleen zijn kruipen weg in de donkere plekken van ons aquarium om jouw aquariumbewoners verder op te eten. Andere plaagdieren komen met velen tegelijk en kunnen jouw aquariumbewoners in één nacht helemaal opeten. Het enige wat je dan nog tegenkomt wanneer het licht aan gaat, is een klein vissengraatje...
De meeste bestrijdingsmiddelen die besproken worden is dit boek, zijn ook diervriendelijk voor aquariumbewoners. Maar omdat elk dier anders kan reageren op verschillende bestrijdingsmiddelen, raad ik je altijd aan om even de bijsluiter te lezen van het bestrijdingsmiddel om erger te voorkomen.
Wanneer je alle tips en strategieën toepast uit dit boek zal je 99% van alle plaagdieren kunnen bestrijden en voorkomen. Maar er zullen altijd invloeden zijn waarbij zelfs dit boek geen schijn van kans maakt.
Maar om jou hier zo optimaal mogelijk op voor te bereiden heb ik al mijn kennis in dit boek gebundeld om er toch zo goed mogelijk voor te zorgen dat de kans zo klein mogelijk is dat een plaagdier zich thuis gaat voelen in jouw aquarium! ;)
Jazeker kan dit, er zijn een zelfs zeven plaagdieren die beschreven worden in dit boek die gemeen kunnen bijten!
Daarnaast kunnen ook huidirritaties optreden doordat er plaagdieren zijn die weerhaakjes gebruiken om kleine prooidieren te vangen.
Ja dit boek is kindvriendelijk en er komen geen vloek- of scheldwoorden in voor. :-)
Jazeker! Niet alle plaagdieren zijn te zien met het blote oog. Er zijn namelijk plaagdieren die een plant van binnenuit opeten. Het plaagdier kun je dus niet zien, maar de symptomen van dit plaagdier kun je wel opmerken aan de plant. In dit boek vertel ik je exact waaraan je dit kunt zien!
Dit hangt er van af hoeveel je al weet van deze plaagdieren.
Weet je ze al wel te herkennen?
Kan je ze onderscheiden van waterdieren die we juist wel nodig zijn in de opstartfase van het aquarium?
Weet je de voorzorgsmaatregelen te treffen voordat je überhaupt begint met het inrichten van het aquarium, om zo plaagdieren buiten het aquarium te houden?
Gaat het om één plaagdier en denk je dat deze geen kwaad kan in de opstartfase? Bedenk dan goed dat sommige plaagdieren geen partner nodig hebben om zich voort te planten.
Bedenk ook goed dat sommige plaagdieren zo klein zijn, dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn, maar ondertussen wel veel schade kunnen aanrichten aan planten, micro-organismen en andere aquariumbewoners..
Nee, omdat ik onmogelijk iemand in de gaten kan houden of diegene de juiste doseringen wel toevoegt of de juiste handelingen wel correct uitvoert.
Voor elk type plaagdier is er een oplossing, vaak zelfs meerdere oplossingen. Alleen ligt het er wel aan in welk stadium jij je bevindt met dit plaagdier. Zijn het er maar een paar tientallen? Of zijn het er duizenden? In dit laatste geval heb je vaak een andere aanpak nodig dan wanneer het er maar een paar tientallen zijn. Daarnaast moet dit natuurlijk niet ten koste gaan van andere aquariumbewoners zoals vissen, garnalen en andere aquariumbewoners. Daarom vertel ik je in dit boek welke bestrijdingsmiddelen de juiste zijn, en hoe je er voor zorgt dat deze effectief zijn zonder dat daarbij andere dieren het loodje leggen.
Zelfs als het aquarium al een aantal jaren draait, kan je nog steeds te maken krijgen met enkele of een duizenden plaagdieren...
Dit omdat men er vaak van uit gaat dat het aquarium inmiddels is ingedraaid en stabiel is geworden.
Maar wat vaak vergeten wordt, is dat ook een stabiel aquarium wat al jarenlang draait, eigenlijk een zeer kwetsbaar klein ecosysteem op zichzelf is.
Het grootste gevaar van dit aquarium is net als bij onze planeet... De mens!
Wanneer wij ons niet bewust zijn van de gevaren waarmee dit kleine ecosysteem verstoord kan worden, kunnen wij zonder ons bewust te zijn, de deuren open zetten voor plaagdieren.
Het is daarom belangrijk om jezelf te voorzien van waardevolle kennis om plaagdieren op tijd te herkennen, zodat je direct kan handelen en in de toekomst erger kan voorkomen!
Wanneer je te maken krijgt met één van deze 29 plaagdieren is het beter dat je goed bent voorbereid, dan dat je überhaupt niet weet dat je te maken hebt met een plaagdier. Sommige plaagdieren zijn zelfs niet of nauwelijks te zien met het blote oog, maar kunnen wel dodelijke schade aanrichten. Laat staan dat je niet weet met welk plaagdier je te maken hebt, en niet direct weet hoe je moet handelen om deze te bestrijden en hoe je alle andere 28 plaagdieren in de toekomst kunt voorkomen...
Als je niet tevreden bent met het boek en deze niet beschadigd is, mag je deze terug sturen. Neem hiervoor even contact op via het contactformulier op mijn website.