Aquarium onderhoud
Marco

Aquarium stofzuiger

Een aquarium stofzuiger is enorm handig om de bodem van je aquarium schoon te maken. Op de bodem van je bak verzamelen zich allerlei voedselresten, uitwerpselen van je vissen en plantenresten. Je kunt deze vervuiling..

Lees meer »
Aquariumplanten
Marco

Goedkope aquariumplanten

Met goedkope aquariumplanten kun je al snel een weelderig groen aquarium hebben. Er zijn allerlei schitterende planten te koop in de aquariumspeciaalzaak, maar welke moet je kiezen? Zeker als je net begint met je..

Lees meer »
Aquarium onderhoud
Marco

Osmosewater apparaat

Een osmosewater apparaat kan door fysische scheiding heel zuiver water produceren. Dat kan handig zijn voor je aquarium. Een osmosewater apparaat zou tot wel 95% van alle schadelijke stoffen uit het water verwijderen…

Lees meer »
Aquarium onderhoud
Marco

Osmosewater maken

Osmosewater is zeer zuiver water dan onder hoge druk ontdaan is van alle onzuiverheden. In osmosewater vind je geen stoffen zoals ammonium, nikkel, chloor, kalk, zink en mangaan meer terug. Ook virussen, bacteriën,..

Lees meer »
Aquarium onderhoud
Marco

Teststrip aquarium

Een teststrip in je aquarium en je weet hoe het met de belangrijkste waterwaarden gesteld is. Natuurlijk zijn er allerlei uitgebreide testsets om je waterwaarden te meten, maar met een teststrip weet je snel en..

Lees meer »
Garnalen
Marco

Welke vissen kunnen bij garnalen

Vissen en garnalen samen in één aquarium gaat niet altijd goed. Veel vissen zien de kleine garnaaltjes als lekkere snack. Dan ben je heel snel al je garnalen kwijt, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Garnalen zijn..

Lees meer »
Zoetwatervissen
Marco

Waarom zwemmen mijn vissen niet in een school?

Je hebt een aantal schoolvissen in je bak gezet, maar in plaats van mooi bij elkaar te zwemmen zie je overal losse groepjes of, nog erger, je ziet je visjes helemaal niet meer terug. Wat is hier aan de hand? Waarom..

Lees meer »
Zoetwatervissen
Marco

Leukste scholenvissen, top 5

Scholenvissen voor in je aquarium zijn geweldig om te zien. Scholenvissen leven van nature in groepen van dezelfde soort. Ze zwemmen dicht bij elkaar en spiegelen elkaars gedrag en bewegingen. Geef je ze de juiste..

Lees meer »
Zoetwatervissen
Marco

Vissen combineren in het aquarium

Vissen combineren is nog niet zo makkelijk. Als je rondloopt in de aquariumspeciaalzaak zie je de meest geweldige vissoorten. Het liefst zou je er gewoon een aantal uitzoeken en bij elkaar in je bak zetten, maar dat..

Lees meer »
Aquariumplanten niet groeien
Aquariumplanten
Marco

Waarom willen mijn aquariumplanten niet groeien?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je aquariumplanten niet willen groeien. Merk je dat je planten niet groeien of zelf staan weg te kwijnen? Ga op zoek naar de oorzaak, want met gezonde planten functioneert..

Lees meer »
Hoe verzorg aquarium
Aquarium onderhoud
Marco

Hoe verzorg ik een aquarium?

Verzorging en onderhoud van je aquarium is nodig om deze mooi en gezond te houden. Er zijn taken die je dagelijks uitvoert, maar ook werkzaamheden die je maar één keer per week of maand hoeft te doen. Regelmatig..

Lees meer »
Vissen voeren
Aquarium tips
Marco

Hoe vaak moet ik mijn vissen voeren?

Je vissen voeren is natuurlijk een van de leukste bezigheden als aquariumliefhebber. Maar hoe vaak moet je jouw vissen eigenlijk voeren? Veel beginnende aquariumhouders maken de fout om hun vissen te veel en te vaak..

Lees meer »
uv-lamp aquarium
Aquarium inrichting
Marco

Wat doet een uv-lamp in mijn aquarium?

Heb je weleens gehoord van aquariumliefhebbers die een uv-lamp inzetten in hun aquarium? Dan vraag je jezelf misschien af waar zo’n lamp voor dient. Een uv-lamp kan bijvoorbeeld de groei van algen in het aquarium..

Lees meer »
Achterwand aquarium
Aquarium inrichting
Marco

Hoe maak ik een mooie achterwand in mijn aquarium?

Een mooie achterwand is belangrijk voor de uitstraling van je hele aquarium. Zonder achterwand kijk je dwars door je bak heen, waardoor het geheel al snel rommelig overkomt. Met de juiste achterwand breng je echt..

Lees meer »
Stenen in aquarium
Aquarium inrichting
Marco

Kunnen alle stenen in het aquarium?

Stenen zijn een schitterende decoratie in het aquarium. Je kunt stenen op allerlei manieren toepassen. Met wat creativiteit bekleed je een steen met mos, voor een prachtige natuurlijke uitstraling. Je kunt allerlei..

Lees meer »
Aquarium bodem
Aquarium inrichting
Marco

Hoe maak ik een mooie bodem in mijn aquarium?

Een mooie bodem in je aquarium is letterlijk de basis van je bak. Als je hier van tevoren niet goed over nadenkt loop je later tegen problemen aan, want de bodem kun je niet zo eenvoudig vervangen. In de gemiddelde..

Lees meer »
Aquarium stinkt
Aquarium onderhoud
Marco

Het aquarium stinkt, hoe komt dat?

Een stinkend aquarium? Dat is niet de bedoeling. Een gezond aquarium is geurvrij, hooguit kun je het filter een klein beetje ruiken als je er je neus in steekt. Zodra je aquarium gaat stinken is er iets mis. Dit..

Lees meer »
Vissen toevoegen aquarium
Aquarium inrichting
Marco

Wanneer kun je vissen toevoegen aan je aquarium?

Vissen toevoegen aan je aquarium is natuurlijk het leukste moment. Je hebt net je bak schitterend ingericht en gevuld met water, het liefst zou je er meteen een aantal leuke vissen aan toevoegen. Maar hou je nog even..

Lees meer »
echte planten aquarium
Aquariumplanten
Marco

Waarom je echte planten nodig hebt in je aquarium

Echte planten in je aquarium, moet dat? Misschien heb je niet van die groene vingers en zie je er tegenop om echte aquariumplanten in je bak te zetten. Er zijn tegenwoordig ook allerlei namaak planten leverbaar, die..

Lees meer »
groen aquariumwater
Algen
Marco

Help! Het aquariumwater wordt groen, wat nu?

Opeens is je aquariumwater groen, wat nu? Groen water in je aquarium wordt meestal veroorzaakt door de groen water alg, ook wel zweefalg genoemd. Het lijkt wel alsof je hele bak opeens een groene waas heeft gekregen…

Lees meer »
aquarium voor kind
Aquarium tips
Marco

Een aquarium voor je kind, een goed idee?

Denk je erover om een aquarium te nemen voor je kind? Een huisdier is natuurlijk geweldig voor je kind. Veel kinderen krijgen een vis als eerste huisdier. Wie kent er niet de bekende vissenkom met eenzame goudvis…

Lees meer »
Aquarium water verversen
Aquarium onderhoud
Marco

Aquariumwater verversen, zo doe je dat

Aquariumwater verversen hoort bij het regelmatig onderhouden van je bak. Om de waterwaarden in je aquarium goed te houden is regelmatig een deel van het water verversen nodig. Hoewel je aquariumfilter heel wat vuil..

Lees meer »
Decoraties aquarium
Aquarium inrichting
Marco

Welke decoratie heb je nodig in je aquarium?

Welke decoratie jij in je aquarium gaat zetten is natuurlijk helemaal afhankelijk van je smaak. Sommige aquariumliefhebbers hebben een bak waarin de planten de hoofdrol spelen. Dit wordt ook wel de ‘Hollandse bak’..

Lees meer »
Slakken etende vissen kogelvis
Zoetwatervissen
Marco

Welke aquariumvissen eten slakken?

Ben je benieuwd welke vissen slakken eten? Het kan zijn dat je juist slakken in je aquarium wilt houden en niet wilt dat je vissen ze opeten. Of heb je juist een slakkenplaag en zoek je vissen om je te helpen van je..

Lees meer »
Algen
Marco

Waar komen die algen in je aquarium vandaan?

Algen in je aquarium, het is de nachtmerrie van veel aquariumliefhebbers. Maar waar komen die algen nu eigenlijk vandaan? Als je het probleem achter de algen begrijpt, wordt het een stuk makkelijker om op te lossen…

Lees meer »
Aquariumplanten voor beginners
Aquariumplanten
Marco

Leuke aquariumplanten voor beginners

Welke aquariumplanten zijn geschikt voor beginners? Als je net begint met aquarium houden wil je natuurlijk dat jouw bak een succes wordt. Het laatste wat je wilt zijn wegkwijnende planten. Natuurlijk kun je namaak..

Lees meer »
Licht aquarium
Aquarium inrichting
Marco

Hoeveel licht heb je nodig in je aquarium?

Hoeveel licht je nodig hebt in je aquarium is van verschillende factoren afhankelijk. Er zijn verschillende verlichtingssets leverbaar voor je aquarium. Afhankelijk van de inhoud en afmetingen van je aquarium zul je..

Lees meer »
kweken zoetwatergarnalen
Garnalen
Marco

Zoetwatergarnalen kweken, zo doe je dat

Zoetwatergarnalen kweken kan een verslavende hobby zijn. Wat is er leuker dan langzaam je kolonie garnalen te zien groeien? Het kweken van garnalen kan makkelijk gaan, maar het kan ook tegenzitten.
Om jou een handje..

Lees meer »
Tips verzorging zoetwatergarnalen
Garnalen
Marco

Zoetwatergarnalen verzorgen met deze 7 tips

Zoetwatergarnalen verzorgen is niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een aantal punten waar je op moet letten om deze diertjes gezond te houden. Garnalen zijn altijd bezig. Ze gaan je hele aquarium door, op zoek..

Lees meer »
Meest gemaakte fouten goudvissen
Goudvissen
Marco

5 meest gemaakte fouten met goudvissen

Goudvissen zijn enorm populair. Onterecht worden ze gezien als makkelijk te houden dieren. Zo belanden heel wat goudvissen als eerste huisdier in een veel te kleine vissenkom, in hun eentje. Zielig voor het visje en..

Lees meer »
Problemen met sluierstaarten
Goudvissen
Marco

Problemen met sluierstaarten

Sluierstaarten zijn prachtige vissen, toch kunnen deze vissen ook problemen ontwikkelen of ziek worden. Sluierstaarten worden gekweekt op hun uiterlijk, daardoor kunnen ze misvormd raken en eerder problemen..

Lees meer »
Kweken van sluierstaarten
Goudvissen
Marco

Kweken van sluierstaarten

Wat is er leuker dan kleine sluierstaartjes in je aquarium? Is het kweken van sluierstaarten een droom voor je? Denk er goed over na. Sluierstaarten kweken is niet makkelijk en vraagt veel tijd en..

Lees meer »
Witte stip behandelen
Goudvissen
Marco

Het behandelen van witte stip in je aquarium

Witte stip is een van de bekendste en meest voorkomende visziekten in het aquarium. Bijna elke aquariumliefhebber krijgt hiermee te maken. Het is een zeer besmettelijke ziekte, waardoor al snel meerdere vissen hier..

Lees meer »
Aquarium inrichting
Marco

Voedingsbodem voor het aquarium

Is een voedingsbodem in je aquarium echt nodig? Een van de eerste dingen die je doet wanneer je een aquarium gaat inrichten, is het aanleggen van de bodem. Heb je hier wel of geen voedingsbodem voor nodig? De meningen..

Lees meer »
Algeneter in aquarium
Zoetwatervissen
Marco

Algeneter in je aquarium? Deze vissen eten algen

Algeneters voor in je aquarium zijn er in meerdere soorten en maten. Er zijn algenetende garnalen, slakken en vissen. Sommige algeneters lusten alle algen in je aquarium. Anderen hebben een specifieke voorkeur en..

Lees meer »
Zoetwatervissen
Marco

Maanvissen, levende schilderijen in je aquarium

Maanvissen zijn werkelijk schitterend om te zien. Zoals ze rustig en statig door het water lijken te zweven. Ze zijn er in de meest prachtige kleuren en vormen. Echt een aanwinst in je bak, waar je jaren plezier van..

Lees meer »

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen