De beste plek voor je aquarium, waar zet jij hem neer?

beste plek aquarium

Wat is de beste plek voor je aquarium? Je wilt natuurlijk goed naar je aquarium kunnen kijken, maar niet elke plek is even geschikt voor een aquarium. Vissen kunnen over het algemeen niet goed tegen grote temperatuurschommelingen en direct zonlicht zorgt voor een schitterende bak met… algen!
Let er daarom goed op welke plek je kiest voor je aquarium.

Veel problemen kunnen voorkomen worden door de plek waar het aquarium staat. Als je rekening houdt met deze drie voorwaarden, dan kom je al een heel eind:
1. Zorg dat er absoluut geen direct zonlicht in je bak komt;
2. Voorkom tocht rond je aquarium;
3. Houd afstand van verwarmingen en andere hittebronnen.

Beste plek aquarium? Uit de zon!

Het kan een hele puzzel zijn wat de beste plek is voor je aquarium. Je hebt namelijk ook voldoende stroomvoorziening nodig om bijvoorbeeld de aquariumpomp, verlichting en verwarming van stroom te voorzien. Daarnaast is het handig als je aan alle kanten goed bij je aquarium kunt komen voor het onderhoud. Naast deze praktische punten kunnen omgevingsfactoren voor flinke problemen zorgen in je aquarium.

Direct zonlicht in het aquarium zorgt voor een explosieve algengroei. In plaats van eens per week je bak schoonmaken, kun je nu meerdere keren per week de algen uit je bak vissen. Dat schiet natuurlijk niet op. Zorg dat zonlicht niet bij je aquarium kan komen. Je planten hebben voldoende aan de aquariumverlichting en hiermee heb je zelf de belichting in de hand. Extra zonlicht zorgt voor onbalans in je bak.
Plaats je aquarium daarom op een plek zo ver mogelijk bij het raam vandaan, waar het minste zonlicht komt.

beste plek aquarium

Plaats je aquarium op een stabiele plek

Natuurlijk moet je aquarium op een stabiele ondergrond staan, maar ook de omgeving moet stabiel zijn qua temperatuur. Grote temperatuurschommelingen leveren je vissen stress op. Gestreste vissen zullen eerder ziek worden. Dat wil je natuurlijk niet.

Zet je aquarium daarom op een plek waar het niet tocht. Een koude luchtstroom langs je aquarium laat de temperatuur schommelen. Let daarom op waar de luchtstroming in huis loopt en plaats je aquarium niet vlak bij een voor- of achterdeur.

Dit geldt ook voor de verwarming of die gezellige open haard. Zet je aquarium hier niet vlakbij, om temperatuurschommelingen te vermijden.

Wat is de beste plek voor jouw aquarium en hoe heb je deze plek gekozen? Laat hieronder je reactie achter.

on De beste plek voor je aquarium, waar zet jij hem neer?

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen