Aquarium stofzuiger

Aquarium stofzuiger

Een aquarium stofzuiger is enorm handig om de bodem van je aquarium schoon te maken. Op de bodem van je bak verzamelen zich allerlei voedselresten, uitwerpselen van je vissen en plantenresten. Je kunt deze vervuiling beperken door niet meer granulaat te voeren dan je vissen op kunnen eten. Overvoeren is niet gezond en het zorgt voor meer uitwerpselen en dus vervuiling van je bodem.

Met enige regelmaat zul je de bodem van je aquarium schoon moeten maken. Dit is een lastig klusje tussen al het grind, of de voedingsbodem, die je hebt neergelegd. Een aquarium stofzuiger maakt het je een stuk makkelijker.

Er zijn verschillende aquarium stofzuigers te koop. Welke je kiest, is afhankelijk van jouw aquarium. In een klein aquarium heb je voldoende aan een kleine bodemreiniger. Heb je een groot en diep aquarium, dan heb je een grotere stofzuiger nodig.

Hoe gebruik je een aquarium stofzuiger?

Een aquarium stofzuiger werkt op batterijen, zodat je geen last hebt van een vervelend snoer als je aan het schoonmaken bent. In de stofzuiger zit een filter die ervoor zorgt dat vissen en planten niet in het apparaat verdwijnen. Afhankelijk van de afmetingen van je grind kan het iets opgetild worden, maar zal vervolgens weer naar beneden vallen. Zo wordt ook tussen het grind al het vuil opgezogen.

Met een aquarium stofzuiger ga je over de bodem van je bak heen en weer. Zorg dat je de hele bodem stofzuigt. Neem ook de hoekjes goed mee en stofzuig tussen de stenen en andere decoratie. Zo voorkom je ophopingen van vuil.
Regelmatig je aquarium stofzuigen is gezond voor je vissen. Er zullen minder snel ziektes ontstaan als je bak netjes schoon blijft. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook gewoon veel netter uit.

Gebruik jij een aquarium stofzuiger? Zo ja, welke heeft je voorkeur? Deel het in de reacties hieronder.

on Aquarium stofzuiger

Laat een reactie achter

Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn
Jouw email adres zal niet zichtbaar zijn

Deel deze post

Gerelateerde artikelen

Ben Jij Die Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen

Ben Jij Slakken Ook Zo Zat?..

In Dit GRATIS E-book Over Slakken Leer Jij:

Slakken Herkennen, Bestrijden En Definitief Te Voorkomen!

Video afspelen